Програма «Люстратор» просить НАБУ взяти під контроль справу одного із суддів

Національне антикорупційне бюро України розгляне матеріали журналістського розслідування щодо судді, який займається підприємницькою діяльністю. Журналіст програми «Люстратор» каналу «2+2» Володимир Тимофійчук під час особистої зустрічі з директором Бюро Артемом Ситником передав матеріали власного розслідування. Факти та документи, які вдалося дістати журналістам, наразі стали підставою для порушення кримінальних проваджень прокуратурою. Проте «Люстратор» звернувся з проханням, аби НАБУ взяло справи під власний контроль.

«У нас є підозра, що один із суддів займається підприємницькою діяльністю. Ми провели журналістське розслідування. На даний час зареєстровано три кримінальні провадження в одній із обласних прокуратур. Ми боремося з корупцією, ви боретеся з корупцією, тому хочемо, щоб Антикорупційне бюро взяло під свій контроль ці справи, витребувало інформацію і займалося розслідуванням», – зазначив В. Тимофійчук.

А. Ситник під час розмови підтвердив, що суддівська мантія та підприємницька діяльність – речі несумісні.

«У тих фактах, про які ви повідомляєте, дійсно є корупційна складова. Залишається з’ясувати, чи це адміністративне правопорушення, чи порушення правил доброчесності, чи кримінальне правопорушення – у залежності від обставин сумісництва», – зауважив директор НАБУ.

Крім цього, він наголосив на тому, що корупційні злочини суддів всіх рівнів – це підслідність Бюро.

«Якщо прокуратура розслідуватиме справу, отримає докази і достатні підстави для оголошення підозри, то справа стосовно судді на певному етапі потрапить до НАБУ. Зараз ми вивчимо надані матеріали, здійснимо аналітичну перевірку на наявність незаконного збагачення», – запевнив журналістів А. Ситник.

Директор Бюро та журналісти домовилися обмінятися інформацією щодо цього кримінального провадження під час наступних зустрічей.

Нагадаємо, що НАБУ тісно співпрацює зі ЗМІ. Матеріали журналістських розслідувань є одним із джерел надходжень інформації про корупційні правопорушення.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа