Програма для пенсіонерів на Форумі Видавців

bookforum3W

В рамках 24-го “Форуму видавців у Львові” вже вшосте відбудеться Всеукраїнська благодійна акція популяризації книжкового дозвілля серед літніх людей – “Третій вік: задоволення від читання”, що реалізовується з 2012 року. Організатор акції – ГО “Форум видавців”. Акція здійснюється під егідою Львівської міської ради в межах програми “Львів – місто літератури ЮНЕСКО”. Ініціативу активно підтримають українські видавці, діячі культури та письменники з усієї України. Цьогорічними “родзинками” програми Акції стане тематичний блок тренінгів та інтерактивних уроків для пенсіонерів.

Особливістю усіх освітніх заходів стане, те, що всі викладачі, наприкінці своїх занять, будуть рекомендувати для читання список напрочуд корисних для саморозвитку книжок згідно тематики проведеної ними зустрічі. Основними програмними партнерами будуть Український інститут Позитивної психотерапії та менеджменту та Майстерня втілення змін «ЯБКО». Наразі, силами цих осередків планується створення окремого освітнього блоку “Третій вік задоволення від життя”

Для літньої аудиторії розкриють секрет опанування своїх емоцій та самомотивування, навчивши любити життя незалежно від вікових обставин. Крім цього, Ольга Головня, лікар-кардіолог, йоготерапевт, голова Львівського філіалу Інституту йоги та йоготерапії, поділиться із слухачами корисними рекомендаціями по “позитивному харчуванню” та допоможе сформувати індивідуальні плани легкої зарядки для пенсіонерів на кожен день.

Навчать пенсіонерів і правилам створення доцільного “сімейного бюджету” та, звісно, сучасних основ фінансової грамотності. У програмі “Третього віку” планується ряд  зустрічей на тему вікової психології та порозуміння між батьками і дітьми.

Не оминуть увагою і тему телефонів і гаджетів. Досвідчена фотограф проведе серію практичних майстер-класів по знімкуваню простими фотоапаратами або ж камерою в телефоні та допоможе старшим людям візуалізовувати свої спогади.

Окрім освітньої програми, для пенсіонерів готують програму музичних зустрічей – концерт аматорських хорів в Будинку органної музики та великий Гала-концерт у Львівській філармонії, квиток на котрі вони зможуть отримати безкоштовно, пред’явивши в касах пенсійне посвідчення.

В планах організаторів є й налагодження співпраці з міськими туристичними організаціями, тому, можливо, в рамках 6-ї акції “Третій вік: задоволення від читання” у пенсіонерів виникне нагода долучитись до ряду геотуристичних екскурсій.

Для пенсіонерів – безкоштовний вхід на усі заходи і знижки на книжки. У 2016 році Книжковий ярмарок та заходи акції «Третій вік» відвідало 11895 пенсіонерів. Завдяки акції пенсіонери заощадили: 70 000 гривень​ на квитках та 51800 гривень на книжках.

Також нагадуємо, що 27 липня було оголошено літературний конкурс “Моя книжкова полиця”, участь в якому можуть взяти пенсіонери з різних куточків України, написавши твір про свою улюблену книгу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа