Пробний камінь суддівської системи: справа судді-хабарника передана в суд

SAPСьогодні, 26 квітня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 42016000000003697 від 25.11.2016 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.368 КК України, досудове розслідування у якому закінчено детективами Національного антикорупційного бюро України.

В ході досудового розслідування встановлено, що Петрик Ігор Йосипович з використанням наданого йому службового становища професійного судді Київського апеляційного адміністративного суду, 01.12.2016 отримав грошові кошти в сумі 5 000 доларів США, що згідно з курсом Нацбанку України на той час становило 128 150 грн., як неправомірну вигоду за винесення судового рішення апеляційної інстанції у справі за позовом та в інтересах суб’єкта підприємницької діяльності. Під час обшуку службового кабінету у приміщенні Київського апеляційного адміністративного суду, у ході особистого обшуку судді Петрика І.Й. встановлено та вилучено вищезазначені кошти.

Таким чином, останній вчинив умисний службовий корупційний злочин з метою одержання для себе неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, дій всупереч інтересам служби.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років та встановлює обов’язкове застосування додаткового покарання у вигляді конфіскації майна.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа