Президент Світового Конґресу Українців отримав звання Doctor Honoris Causa Львівської Політехніки

9 лютого 2016 року члени Вченої Ради Львівської політехніки на чолі з Головою Вченої Ради Ректором університету проф. Юрієм Бобалом одноголосно підтримали ініціативу Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою про присвоєння звання Doctor Honoris Causa Евгенові Чолію, Президентові Світового Конгресу Українців (СКУ).

Рішення було прийняте, враховуючи велику особисту роль Президента СКУ Евгена Чолія у просуванні українського інтересу в міжнародній спільноті, мобілізації українських сил за кордоном у справі розбудови України та подоланні російської агресії та з метою фіксації для історії Політехніки унікальної сторінки співпраці з Світовим Конгресом Українців та особисто з його Президентом.

Національний університет «Львівська політехніка» впродовж тривалого часу демонстрував глибоке розуміння необхідності співпраці зі світовим українством і допомоги, яку повинна надавати Україна українській діаспорі для збереження її національної тотожності. Адже Львівська політехніка – єдиний в Україні виш, який навіть у несприятливий з точки зору політичної ситуації час впродовж багатьох років співпрацював зі СКУ, зокрема саме тут відбулися Річні наради СКУ, на які приїжджали представники українських громадських організацій з 40 країн світу (2009), Х ювілейний Конгрес СКУ (2013), чотири Міжнародних Конгреси «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті», організовані МІОКом за участю понад 1000 представників СКУ (2006, 2008, 2010, 2013). Тричі у Політехніці проводила свої заходи Світова Федерація українських жіночих організацій, яка є асоційованим членом СКУ.

Дату урочистої церемонії нагородження на засіданні Вченої Ради Львівської політехніки буде погоджено.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа