Президент СКУ Евген Чолій здійснив візит до Кіпру

17-18 квітня 2018 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив візит до Нікосії, Кіпр, щоб обговорити з державними високопосадовцями і представниками громадянського суспільства важливість підтримки України в захисті своєї територіальної цілісності та просування її євроінтеграційних процесів.
Під час зустрічей Президент СКУ акцентував на незаконній окупації Криму та невпинних збройних діях Російської Федерації на Сході України, а відтак – на нищівних наслідках, від яких потерпає Україна та її народ. Евген Чолій також наголосив на глобальній загрозі з боку Російської Федерації та привернув увагу до її недавніх хімічних атак, а також до масової дезінформації та до низки дестабілізаційних процесів, у тому числі й до широкомасштабного поширення вірусу NotPetya і втручання у виборчі процеси, зокрема в США і Франції. Щоб зупинити російську гібридну агресію, Президент СКУ закликав Кіпр підтримувати продовження і посилення санкцій ЄC проти Російської Федерації. Евген Чолій також поінформував про процеси модернізації та реформування ключових галузей України, у тому числі й щодо зниження рівня корупції. У цьому контексті Президент СКУ закликав до посилення українсько-кіпрських торговельних відносин. Рівнож Евген Чолій спонукав Кіпр визнати Голодомор геноцидом українського народу.
Перебуваючи в Нікосії, Президент СКУ мав громадську зустріч з керівництвом Асоціації “Товариство українсько-кіпрська дружба”, під час якої ознайомився з їхньою діяльністю та обговорив шляхи подальшої співпраці з СКУ.
Ukrainian-Cypriot Friendship
Він також відвідав буферну зону під наглядом миротворчих сил ООН, включно й з України.
Евгена Чолія під час перебування на Кіпрі супроводжувала Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич. У окремих зустрічах узяв участь Посол України в Кіпрі Борис Гуменюк.
“Зустрічі з державними високопосадовцями були конструктивні та я розраховую на підтримку з боку Кіпру щодо захисту територіальної цілісності України та її євроінтеграційних процесів,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Список осіб, з якими зустрівся Президент СКУ:
Александру Марія, офіцер Директорату середньої освіти Міністерства освіти і культури Кіпру
Васіліаду Марія, Заступник Президента Руху соціал-демократів Парламенту Кіпру
Гуменюк Борис, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Кіпрі
Дін Натаніел, Заступник Глави Місії Сполучених Штатів Америки в Кіпрі
Кіпріану Андрос, член Палати представників Кіпру, провідник Парламентської групи “АКЕЛ – Ліві – Нові Сили”
Контос Міхаліс, асистент професора Університету Нікосії

Neofytou
Неофіту Авероф, Голова делегації Палати представників Кіпру до Міжпарламентського союзу

SyllourisЗліва направо: Б. Гуменюк, Д. Сіллуріс, Е. Чолій та М. Ярошевич
Сіллуріс Деметріс, Президент Палати представників Кіпру
Ставріну Константінос, офіцер Директорату середньої освіти Міністерства освіти і культури Кіпру
Теофанос Андреас, Екзекутивний голова Кіпрського Центру європейських і міжнародних справ та професор з політичної економіки Університету Нікосії

Photiades
Фотіадіс Алексіс, Почесний консул України в Кіпрі
Фотіу Фотіс, Президентський комісар з питань гуманітарної політики та закордонних кіпріотів при Адміністрації Президента Кіпру
Чамберлен Вассос, Повноважний міністр, Голова Департаменту Східної Європи, Західних Балкан та Центральної Азії Директорату політичних справ Міністерства закордонних справ Кіпру

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа