Повернувшись від Трампа, українські політики беруться за закон про реінтеграцію Донбасу

rnboЗаконопроект про реінтеграцію окупованих територій найближчим часом буде обговорено на РНБО. Про це на сторінці у Facebook написала Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Законопроект про реінтеграцію окупованих територій залишається в центрі уваги і дискусії. Найближчим часом його буде обговорено на РНБО і на парламентській неформальній мінській платформі, що створена у ВР, і куди входять депутати всіх фракцій, окрім ” Самопомочі”. В Мінську, в рамках робочих груп, законопроект обговорюватися, звичайно, не планується і не буде, бо це суверенне право України вдосконалювати своє законодавство , задля відновлення суверенітету і територіальної цілісності”, – зазначила політик.

“В Мінську , наприклад, не обговорювалася підготовка указу Путіна про визнання фейкових документів фейкових ” республік”, чи укази фейкових керівників ” республік” про “націоналізацію”, а , насправді, рейдерське захоплення бойовиками і РФ української власності, і ці рішення РФ , як і перехід окупованих територій на російський рубль, стали повними несподіванками як для всіх інших, окрім РФ , учасників ” нормандського формату”. І тепер, в рамках мінських груп, ми вимагаємо скасування всіх указів і ” указів”, це також є боротьба за реінтеграцію наших територій”, – написала Геращенко .

“Законопроект про реінтеграцію не обговорювався під час візиту в США і до Брюсселю, ніякі документи і законопроекти на жодних зустрічах не презентувалися і не дискутувалися. Натомість, комплексно, на всіх зустрічах обговорювалася позиція української сторони щодо деокупації, демілітаризації, реінтеграції Донбасу , частини цього плану також будуть зафіксовані у відповідному законопроекті, вони повністю базуються на мінських угодах. Саме про це в своїх коментарях ЗМІ говорили і я, і заступник глави АП К. Єлісєєв – ситуація на Донбасі, безпекова і гуманітарна складова, реінтеграція окупованих територій були ключовими темами всіх зустрічей Президента, і ці позиції по реінтеграції закладені і зафіксовані у відповідному законопроекті”,- зауважила Перший заступник Голови Верховної Ради.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 23 Jun 2017 13:13:44 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа