Потужний антипутінський протест на G20

Австралійське видання skynews повідомляє, що українські австралійці організували потужний протест поруч з місцем проведення саміту G20. Метою протесту було донести до громадськості, що Путін винен у багатьох вбивствах, і на Сході України, і у знищенні літака рейсу MH17, де серед 298 людей було 38 австралійців. Молоді протестуючі з пов’язками на голові “Путін вбивця”полягали на український прапор, символізуючи жертви, спричинені путінською політикою. Їхні тіла були покриті прапорами націй, представники яких загинули в рейсі MH17, однак вони також нагадували, що президент Росії повинен відповісти за смерть українців, убитих за його підтримки проросійськими сепаратистами.

Президент Австралійської федерації українських організацій Стефан Романів, виступаючи під час протесту, заявив, що “російський вождик повинен сісти на свого ровера і забиратися геть”. “Путін не є ніякою частиною міжнародної спільноти” – заявив Романів, закликаючи світових лідерів додати санкцій проти Росії. “Пане Путін, Ви не маєте місця при цьому столі, хоча деякі з учасників вважають, що Ви мали бути тут присутнім.”

Учасники протесту, деякі з них в українських строях, скандували “Слава Україні – ГероямСлава”

Речник Австралійської федерації українських організацій Peter Schmiggle повідомив що про-путінський захід у Брісбені, який відбувся незадовго до цього, був профінансований росіянами. “Велика відмінність Росії від Австралії, сказав Peter Schmiggle, що у нас людям можна висловлювати усі точки зору, але Путін якраз заперечує право людей протестувати, коли це не подобається його урядові.”

Протест був винятково мирний, жодна людина не була арештована.

Джерело: http://www.skynews.com.au/news/top-stories/2014/11/15/powerful-ukraine-anti-putin-protest-at-g20.html#sthash.cuODz3mm.dpuf

На самому ж саміті ніхто не бажав стояти поруч з Путіним, і місце його виявилося скраєчку:

B2fNPRsIUAAVXzb

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа