Поточна оперативна обстановка на півдні України: опівдні 18.05.2022

south

Протягом ночі наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті позиції.
🔶 А ворог продовжує укріплення для себе в тому числі запасних відступних рубіжів. Активних дій не веде, здійснює дистанційні обстріли наших позицій та населених пунктів з артилерійсько-мінометного озброєння.
🔷 Так при спробі мешканців Херсонщини евакуюватися з окупованих на підконтрольні нам території, ворог, вкотре порушуючи закони і правила війни, накрив їх вогнем з «Граду». 5️⃣ людей пораненими вирвались з-під обстрілів, вони доправлені до лікарні, 1️⃣ людина загинула дорогою до лікарні. Доля ще 4️⃣ людей не відома.
🔶 Продовжуються і ракетні атаки по Україні. По Миколаєву на світанку нанесено ракетний удар із застосуванням авіації. Ракетою повітряного базування, що вдарила по житловому району, зруйновано кілька приватних будівель. В деяких з них сталася пожежа, яку ліквідовано силами ДСНС. Загалом пошкоджено понад 2️⃣0️⃣ будівель. Поранено 1️⃣ цивільну особу.
🔷 Ще один ракетний удар з акваторії Чорного моря нанесено й по Одещині. Ворог продовжує спроби руйнування інфраструктури та психологічний тиск на мирних мешканців, атакуючи на світанку населені пункти регіону. Суттєвих руйнувань та постраждалих нема.
🔶 В корабельному угрупованні ворожих сил в північно-західній частині Чорного моря створено дві корабельні десантні групи із загальною кількістю 7️⃣ великих десантних кораблів. Також напоготові до нанесення ракетних ударів там перебуває 4️⃣ ракетних кораблі з понад 3️⃣0️⃣ крилатими ракетами.
🔷 Загальна обстановка на півдні України стабільно напружена, але контрольована силами оборони. Залишається актуальною загроза ракетних ударів не тільки по півдню, а й по всій території України. Штормова погода дещо знизила вірогідність висадки морського десанту, але загальна обстановка не виключає її повністю.
🔶 Дотримуйтесь алгоритмів дій при сигналах повітряної тривоги, не наражайте себе на зайву небезпеку на узбережжі, будьте свідомі і відповідальні у ставленні до інформації, справ, людей та власного життя.
🔷🔶 Разом переможемо!
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа