Посольство України в Сербії висловило протест із приводу пропаганди “ЛНР” за допомогою дитячого конкурсу в сербському місті Опово

263640711_3168103780090231_7585490803455727688_n

Посольство України в Республіці Сербія звернулося до представників місцевого самоврядування муніципалітету Опово (Сербія) щодо участі у конкурсу дитячих малюнків представників т.зв. «Луганської Народної Республіки.
Напередодні, у рамках фестивалю «Тиждень російського дитячого кіно «Чарівний світ казок», за фінансової підтримки місцевого самоврядування муніципалітету Опово у сербському регіоні Воєводина, Асоціації співвітчизників і друзів Росії «Сербія в серці – Росія в душі», було проведено міжнародний художній конкурс на тему «Чарівний світ казки». Перше місце, згідно із повідомленнями місцевих медіа, обійняла «Грошева Аліса, 10 років з Луганської народної республіки, Краснодон (викладач Олена Горєлова) за роботу «Улюблені казки».”
Як зазначило українське дипломатичне представництво в своєму зверненні, «гарна ідея конкурсу дитячих малюнків «Чарівний світ казки»», який проводився онлайн і підсумки якого були підбиті 26 листопада 2021 року журі за участі представників Опівської міської ради та за фінансової підтримки м. Опово, «була використана з метою провокації та розкрутки терористичної організації, так званої «Луганської Народної Республіки».
Посольство України заявило рішучий протест проти того, що «неповнолітні діти з тимчасово окупованої території Луганської області, яка є невід’ємною частиною території України, в контексті конкурсу, всупереч офіційній позиції Республіки Сербія, яка поважає територіальний суверенітет та територіальну цілісність України», представлені як представники «ЛНР». «Згадка терористичної «ЛНР» як «держави» є закликом порушити територіальну цілісність та суверенітет України», – підкреслили дипломати.
«У цьому контексті українська сторона нагадує, що будь-яка співпраця державних органів, неурядових структур чи окремих громадян Республіки Сербія з терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР» є прямим порушенням законодавства України та матиме відповідні правові наслідки. Посольство України закликає припинити пропаганду терористичної організації “ЛНР”, яка була заснована на тимчасово окупованій території України окупаційною адміністрацією держави-агресора Російської Федерації», – зазначається у зверненні.
«Посольство України в Республіці Сербія також вимагає припинити діяльність за участю дітей, спрямовану на пропаганду терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР”. У зв’язку з цим Посольство України в Республіці Сербія хоче поділитися цією інформацією з представниками муніципалітету Опово, щоб не допустити повторення подібних ситуацій», – наголошує дипломатичне представництво.
«Також Посольство України в Республіці Сербія завжди відкрите для налагодження співпраці та взаємовідносин між муніципалітетом Опово та регіоном України», – зазначається у зверненні.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа