Посольство США навчало київських таксистів говорити англійською

goglobal_html_ff505199Протягом тижня більше двох десятків водіїв-партнерів сервісу виклику таксі УКЛОН відвідували півторагодинні заняття з англійської мови, які проводилися за ініціативи GoGlobal та Посольства США у приміщенні школи англійської мови Speak Up. Участь у безкоштовному проекті передусім взяли водії таксі, які працюють в міжнародних аеропортах. 

«Мені завжди було важко знайти спільну мову з англомовними пасажирами, саме тому іноземні гості підлаштовувалися під моє незнання та намагалися зрозуміти те, що їх цікавило», – поділився випускник курсу навчання Олександр Тимощук, водій сервісу виклику таксі УКЛОН.

«Таксисти – це перші люди, з якими спілкуються іноземці, коли прилітають до України. В наступному році відбудеться найбільший пісенний конкурс «Євробачення», тож кількість туристів збільшиться. Існує проблема, що українські водії таксі, які зустрічають гостей, взагалі не розуміють англійської мови. Щоб змінити ситуацію, ми й започаткували курси англійської мови для працівників київських служб таксі», – зауважила Оксана Нечипоренко, координатор ініціативи GoGlobal.

Щодня протягом тижня водії відвідували півторагодинні заняття, під час яких викладач допомагав опанувати базові знання англійської та вивчити понад три сотні англійських слів. За допомогою отриманих знань водії таксі зможуть хоча б на елементарному рівні відповісти на питання іноземців про маршрут, обмін валюти, місця відпочинку та інші теми, які цікавлять відвідувачів України.

В останній день навчання команда GoGlobal перевірила рівень володіння англійською мовою водіїв таксі на практиці. Протягом поїздки від аеропорту до центру міста іноземні туристи спілкувались з випускниками проекту англійською. Варто відмітити, що водії таксі змогли відповісти на поставлені питання та зорієнтувати пасажирів на певній місцевості. Примітно, що відтепер у салоні кожного автомобіля є двомовні «шпаргалки» з найбільш уживаними виразами для спілкування з іноземними пасажирами, які для водіїв підготувало Посольство США.

Подібний проект незабаром запуститься і в Херсоні за ініціативи місцевої школи іноземних мов. Тож тепер і херсонські водії таксі зможуть покращити свій рівень володіння англійською та підвищити якість надання послуг іноземцям, які користуються таксі в Україні. Команда GO Global сподівається, що ідею перехоплять й у інших містах країни.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа