Португальські євродепутати підтримали Україну в Європарламенті

logospilka

Португальські євродепутати вимагають від Мануела Макрона визначитися щодо України.
Сьогодні, 19 січня, у Європейському парламенті відбувається презентація пріоритетів Мануела Макрона з початку французького головування у ЄС.
У ранкових новинах, Євродепутати від Португалії оголосили, що будуть вимагати від Макрона чіткої позиції щодо російської агресії та підтримки України.
Зокрема, євродепутат від соціалістичної партії Португалії Педро Маркеш заявив:
«У цей конкретний момент питання, яке я зверну до Європарламенту, до президента Макрона як представника Ради, полягає в тому, щоб знати, яку позицію має зайняти Європа в контексті своєї стратегії щодо латентного конфлікту між Росією та Україною. Ми ризикуємо в будь-який момент мати збройний конфлікт на наших європейських кордонах, і ми повинні знати, як Європа ставиться до цієї загрози російського військового втручання в Україну?
Зі свого боку, Спілка українців подякувала євродепутату за підтримку України:
«Шановний пане, Педро Маркеш!
Від імені української громади Португалії я дякую вам за всю вашу підтримку України та вашу тверду позицію проти загроз з боку недемократичного режиму Путіна. В черговий раз португальці показали, що демократичні цінності є пріоритетом.
Путіна хвилює не розширення НАТО, а європейські демократичні цінності, які є реальною загрозою для режиму, який хоче відновити в Європі диктатуру Сталіна і Гітлера в одній особі.
Сьогодні українці просять європейців сказати «Так» Україні і «Ні» погрозам Путіна!
У відповідь, португальський євродепутат надіслав такого листа:
«Шановний Павло Садоха!
Дякую за Ваш лист.
Справді, ми повинні бути твердими у захисті демократичних цінностей, які атакує режим Путіна, піддаючи ризику безпеку України та Європи загалом.
З мого боку, з боку португальських та європейських соціалістів, ви можете розраховувати на найбільшу відданість захисту демократії та свободи.
З повагою, Педро Маркес».
272127742_4736102733141877_4661462673160575818_n
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа