Порошенко втрутився в ситуацією з розритою могилою поета Олександра Олеся в Празі

olex_oles

Про це повідомляє Святослав Цеголко у своєму ФБ:

Президент доручив МЗС терміново втрутитися в ситуацію щодо поховання відомого українського письменника Олександра Олеся у Чехії, а також зв’язатися з його родичами в Канаді для з’ясування можливості перепоховання його в Україні.

UPD: За втручання Посольства України останки Олександра Олеся та дружини були переміщені до депозитарію кладовища до моменту рішення родичів Олександра Олеся, які проживають в Канаді, щодо місця остаточного захоронення останків.

http://mfa.gov.ua/ua/press-center/news/53573-komentar-mzs-ukrajini-u-zvjazku-z-situacijeju-navkolo-jeksgumaciji-ostankiv-oleksandra-olesya-ta-jogo-druzhini

Нагадаємо, у більшості країн Європи, в тому числі в Чехії, передбачено оплату за збереження місця поховання на цвинтарі. Тривалий час могилу Олександра Олеся на Ольшанському цвинтарі оплачував Володимир Михайлишин, активіст української громади в Празі, але декілька днів тому він помер. І ось його син, який мешкає в Канаді, екзгумовує тіло Олександра Олеся і хоронить в цю ж могилу свого батька. Чому так сталося – жодних коментарів від родини Володимира Михайлишина немає.

Найбільш імовірним виходом з цієї ситуації є перепоховання Олександра Олеся з дружиною у Києві.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа