Поліція готується до наступних кібератак

На цьому наголосив начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України. Він також додав, що з використанням можливостей сучасної техніки спеціалісти з кіберполіції зможуть більш оперативно реагувати на кіберінциденти.

Як розповів Сергій Демедюк, отримане сьогодні обладнання – посиленої потужності із спеціальним вбудованим програмним забезпеченням. За його допомогою спеціалісти з кіберполіції зможуть добувати сліди, які відбуваються у кіберпросторі.

«Ми отримали спеціальні софти, які дають нам можливість віддалено отримувати інформацію з тих джерел, які не доступні звичайним громадянам, перехвачувати певний трафік, тощо. Все це допомагає запобігати кіберзлочинам у нашій державі», – додав очільник кіберполіції.

За його словами, додатково кіберполіція отримала обладнання, яке дає можливість взаємодіяти з міжнародними партнерами. Крім того, передавати великі об’єми інформації у режимі «реального часу» для оперативного аналізу кіберзагроз, які можуть виникнути.

«Ми наперед прогнозуємо та будемо застерігати і надавати свої рекомендації, яким чином запобігти майбутнім кіберзагрозам», – повідомив Сергій Демедюк.

Нагадаємо, сьогодні кіберполіція отримала 194 одиниці спеціального обладнання для протидії кіберзагрозам.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа