Погляд різних політсил на “закон про Донбас”

Закон про особливий статус деяких  районів Донбасу має бути використаний для переоснащення та зміцнення української армії.

Про це сьогодні під час прес-конференції у штабі політичної  партії «Народний Фронт»  заявив член Військової ради партії, командир батальйону “Київ-1” – Євген Дейдей.

«Як людина, яка  80% свого  часу знаходиться  в зоні АТО, скажу,  що там не настільки все просто, як здається з екранів телевізорів. Нам не вистачає  бронетехніки,  нового озброєння,  тепловізорів,  коліматорів. Ми готові захищати свою  країну, але ми не готові бути просто гарматним м’ясом», – сказав комбат.

За його словами, батальйони не забезпечені для ведення війни в умовах зими.

«Я не знаю, як віддавати наказ бійцю,  розуміючи,  що у нього нема ані термобілизни,  ані спального мішка. Він елементарно  не зможе витримати в засаді чи піти в поле на розвідку,   тому що просто замерзне», – заявив Дейдей.

«Ми  хотіли б,  щоб Міноборони надало повний  звіт про підготовку збройних  сил до осінньо-зимового періоду, бо ми хочемо достойно  захищати свої родини від російського агресора», – наголосив він.

Євген Дейдей повідомив, що не схвалює пункт закону про амністію для тих  осіб, які тривалий час тероризували Донецьку та Луганську області.

«Що стосується амністії, я вважаю,  що жоден терорист, який знущався над нашим бойовими побратимами,  катував їх, не має  бути амністованим і виправданим. Коли ти бачив усе це на передовій,  розумієш,  що є  речі,  за які не можна вибачити і помилувати. Кожен терорист має понести відповідальність за законом», – заявив член Військової Ради «Народного фронту» Євген Дейдей.

У свою чергу «Громадянська позиція» вимагає скасувати закони про особливий статус Донбасу і амністію сепаратистам

Народні депутати України від партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко та Олег Канівець у співавторстві з низкою інших депутатів зареєстрували проекти постанов про скасування прийнятих 16 вересня законів «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» та «Про недопущення переслідування та покарання осіб – учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

«Проекти двох Постанов ВР (під номерами 5081-П та 5082-П) про скасування рішення Ради щодо прийняття двох путінських законів про «особливий статус» з порушенням законних процедур, ми разом з Олегом Канівцем і депутатами з фракції «Батьківщина» зареєстрували», – про це у своємуFacebook написав лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

Автори проектів постанов зазначають, що 16 вересня 2014 року на закритій частині пленарного засідання Верховної Ради України депутати проголосували за прийняття за основу та в цілому законопроектів 5081 та 5082 із грубими порушеннями Конституції України та Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». За словами народних депутатів, на пленарному засіданні було зазначено про дані порушення, як цього вимагає законодавство, але головою Верховної Ради України вони були проігноровані.

У зв’язку з цим парламентарі вимагають:

1.Скасувати рішення Верховної Ради України від 16.09.2014 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» (реєстр. №5081)

2.Скасувати рішення Верховної Ради України від 16.09.2014 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України Проект «Про недопущення переслідування та покарання осіб – учасників подій на території Донецької та Луганської областей» (реєстр. №5082).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа