Підсумок вчорашніх обшуків на спиртзаводах: вилучено продукції на півмільярда гривень

spiritusvini

За підсумками вчорашніх обшуків на спиртзаводах, що не входять до складу ДП «Укрспирт», про які я писав раніше, можу повідомити, що співробітники податкової міліції добилися найбільш значних результатів в рамках спецоперації з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. В цілому на шести заводах, розташованих у чотирьох областях, було виявлено та вилучено 1416 тонн спиртовмісної продукції вартістю понад 360 мільйонів гривень. Зазначені заводи працюють на території Вінницької, Сумської, Тернопільської та Харківської областей.
В ході документування роботи підпільних цехів з виготовлення лікеро-горілчаних виробів або фальсифікованого алкоголю, нами часто фіксуються факти отримання ними необлікованого спирту, виготовленого на потужностях спиртових заводів, який в подальшому використовується правопорушниками в якості сировини для незаконного виготовлення горілки. Саме тому для нас важливо відстежити весь шлях поставок або незаконного виробництва спирту.
Нагадаю, що дані заходи проводяться в рамках розслідування ряду кримінальних проваджень, відкритих за кількома статтями, зокрема й щодо колишніх керівників ДП «Укрспирт». В рамках першого етапу масштабної спецоперації було проведено обшуки на 41 спиртзаводі. Тоді в цілому на 15 заводах було вилучено близько 980 тонн спиртовмісної рідини вартістю близько 180 мільйонів гривень. Після цього, слідуючи по ланцюгу поставок в результаті заходів, проведених на заводах – виробниках алкоголю в 15 областях, було вилучено 23310 літрів горілки на суму понад 3 мільйони гривень, розлитої у пляшки, які були або взагалі без марок акцизного податку, або обклеєні марками, на яких були вказані неактуальні ставки акцизного податку та перебували на підприємствах без будь-яких документів.
Таким чином, з урахуванням вчорашніх обшуків, в рамках даної спецоперації з незаконного обігу вже вилучено спиртовмісних рідин на суму понад 540 мільйонів гривень.

Сергій Білан
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа