Підприємство з Сейшельських островів оформило на роботу тисячу “лівих” працівників в Україні

У Херсонській області співробітники податкової міліції розкрили схему з незаконного оформлення працівників на підприємства та ухиляння від сплати єдиного соціального внеску та інших обов’язкових платежів.
В ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 212-1 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) КК, була встановлена група осіб, які створили і використовували реквізити трьох підприємств, одне з яких є нерезидентом і зареєстровано на Сейшельських островах. Компанії реального сектору економіки, які мають великі робочі колективи, оформляли з їх допомогою своїх працівників як частину найманої робочої сили зазначеного зарубіжного підприємства. За свої послуги зловмисники отримували щомісячну винагороду в розмірі 8-10% від загального фонду оплати праці або 450 гривень за кожну людину.
Понад 100 підприємств, які оформили працівників таким чином, ухилилися від сплати єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб і військового збору на суму понад 10 мільйонів гривень. Всього незаконно було оформлено понад тисячу працівників.

Screenshot - 08232017 - 11:25:29 AM
В результаті проведених трьох обшуків було виявлено та вилучено 24,3 тисячі доларів США готівкою, печатки підприємств – нерезидентів, первинна бухгалтерська документація, 247 трудових книжок громадян України, комп’ютерна техніка та чорнові записи, які свідчать про незаконну діяльність.

Сергій Білан
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа