Під посольством РФ відбулась акція солідарності Free Sentsov

У переддень відкриття Чемпіонату Світу з футболу в Росії, “Вільні Люди” долучились до світової акції, що має на меті привернення уваги до “бранців Кремля”. Головна вимога – свобода для Сенцова та більш ніж 60 українських політв’язнів, які незаконно утримуються в російських в’язницях.
kuzan-RF
Тримаючи банер #FreeSentsov, плакати з закликами бойкотувати ЧС з футболу 2018 авторства Андрія Єрмоленка, активісти прийшли під посольство РФ в Україні. Цього ж дня подібні акції відбуваються по всьому світу. Зокрема, Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) – найчисельніше представництво американців українського походження (понад 1,5 мільйони осіб) – закликав світову спільноту висловити свою солідарність з Олегом Сенцовим шляхом участі в одноденному голодуванні.
rf1
“Ми розуміємо, що ні про який справедливий суд над політичними в’язнями у сучасній Росії не може бути й мови. Єдиний аргумент, який може вплинути на Кремль, це тиск світової спільноти. Сьогодні УККА закликає Сполучені Штати запровадити додаткові санкції проти російських чиновників саме через незаконне ув’язнення українських в’язнів сумління. І ми підтримуємо цей заклик. Саме тому – ми тут. Один за всіх – і всі за одного!”, – говорить Сергій Кузан, заступник Керівника Проводу “Вільних Людей”.
 rf2
Акція відбулась у переддень відкриття Чемпіонату Світу з футболу, що пройде у Росії. Активісти наголошують, що не дозволять затьмарити тему проблеми політичних в’язнів футбольним дійством. Будь-яка участь у Мундіалі 2018 є сприянням російській агресії, а тому “Вільні Люди” вкотре закликають світову спільноту бойкотувати спортивну подію та вимагати звільнення в’язнів сумління. І аж ніяк не транслювати його в України, як це робить проросійський “телеканал” “Інтер”.

“Ми солідарні з українцем, незаконно засудженим РФ. Громадськість в Україні і по всьому світі буде підтримувати Олега стільки, скільки потрібно. Олег Сєнцов – не жертва. Він – борець за українську свободу. Ми, його побратими, повинні так само боротись – не тільки зі зброєю в окопах на передовій. А також і в інших сферах “війни без меж”. Бої тривають і в інформаційній, і в економічній, і в гуманітарній, і в культурній, і міжнародній, і в політичній сферах”, – зазначив Дмитро Жмайло, Керівник Штабу “Вільних Людей”.

Сьогодні акція на підтримку політв’язнів пройшла у США, Австралії, а також у європейських країнах.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа