Перемиський суд виніс вирок полякам, які у 2016 році перешкоджали українській релігійній процесії в Перемишлі

DSC04588-1024x682

Суд міста Перемишля покарав два десятки людей, які минулого року перешкоджали українській релігійній ході в місті над Сяном. Хуліганів покарано  від 4 до 10 місяців обмеження волі.

На думку Районного суду в Перемишлі, зловмисники перешкоджали увіковіченню українських військових героїв.

Також суд встановив штрафні санкції: у звинувачених стягуватимуть 20% від їхньої місячної зарплатні на благодійні цілі. Водночас безробітні матимуть щомісяця безкоштовно відпрацювати по 30 годин на користь суспільства.

У червні минулого року прокуратура Перемишля звинуватила 20 людей у перешкоджанні проведенню греко-католицької та православної української процесії, учасники якої після молитви за українських союзників Другої Польської Республіки йшли вулицями міста на український військовий цвинтар.

Як встановила прокуратура, звинувачені нахабно перешкоджали громадському релігійному акту, вульгарно ображали учасників урочистості через їхню національну приналежність та силою зупиняли учасників ходи.

Крім того, п’ятьох чоловіків звинуватили в тому, що під час процесії вони вдарили та напали на одного з учасників, а ще трьох – за побиття та тягання за одяг іншого чоловіка.

Джерело: prostir.pl

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа