Перед виборами «Батьківщина» купила реклами на понад 50 млн грн

Упродовж жовтня-грудня 2018 року політична партія «Батьківщина» витратила 71 млн грн. Із них 56 млн склали витрати на оплату реклами. Про це йдеться в звіті партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2018 року.

Найбільше коштів було витрачено на оплату реклами на телебаченні – 45,9 млн грн. Так, 22 млн грн отримало ТОВ «Старлайт Бренд Контент», понад 18 млн – ТОВ «Глобал Медіа Груп». Гроші перераховані в якості оплати за розміщення реклами на телебаченні. Експерти пов’язують діяльність вказаних компаній із телеканалами ICTV, СТБ, Новий Канал та ін.

Ще 11 млн грн «Батьківщина» витратила на розміщення зовнішньої політичної реклами (білборди, сітілайти).

Також «Батьківщина» спрямувала 6 млн. на проведення публічних заходів, 2,5 млн – на оплату матеріальних витрат і послуг, 2 млн – на оренду приміщень, 1 млн – на зарплати.

Щодо джерел походження коштів, то «Батьківщина» зазначила, що в жовтні-грудні отримала значну кількість грошових внесків. Так, фізичні особи профінансували партію на 51 млн грн, юридичні – 6,7 млн грн.

Таким чином із 71 млн загальних витрат 54,5 млн були власними грошима партії, 16,6 млн – грошима, отриманими із Державного бюджету. Реклама була оплачена за власні гроші партії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа