Патріотичні парламентські партії підписали декларацію «Єдності заради перемоги»

Сьогодні, 20 лютого, у День памяті Героїв Небесної сотні, в Києві за ініціативи громадськості відбувся Національний круглий стіл «Єдність заради перемоги».
unnamed(8)

У заході взяли участь представники парламентських фракцій «Блок Петра Порошенка»,  «Народний фронт», «Радикальна партія Олега Ляшка». За результатами заходу представники цих політичних сил прийняли декларацію, в якій підтвердили намір об’єднатися заради збереження державності України, навколо цінностей Революції Гідності та відкинути дрібні політичні протиріччя.

«Брак єдності – це головна проблема, яка виникає в критичні моменти історії. Саме вона стає на заваді прийняття правильних рішень, які мають бути напрацьовані спільно. Ми маємо сильне громадянське суспільство, але разом з тим, важливо, щоб виникла нова політична культура. Усі присутні тут політичні сили є одним політичним класом. Відповідальність саме цього класу – головна теза сьогоднішнього заходу», –  зазначив екс-міністр освіти та науки України, професор Києво-Могилянської академії, Сергій Квіт.

В свою чергу, заступник Голови Проводу ВГО «Вільні Люди» Сергій Кузан зазначив, що кампанія «Єдність заради перемоги» розпочалася 22 січня, тоді був проведений перший Національний круглий стіл за участі громадськості та експертів, і була проведена низка регіональних круглих столів по всій Україні.

«Ми відчували дві тези: розчарування та бажання побачити консолідовану владу. Треба почати виконувати ті зобов’язання, які були взяті після Революції Гідності», – сказав він.

Присутні на заході лідер «Народного фронту» Максим Бурбак, Представник Президента в парламенті Артур Герасимов та лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко підписали декларацію єдності і домовились про співпрацю заради збереження Української державності. Досягли згоди ухвалити  важливі для країни рішення та закони, які сприятимуть реформуванню та розвитку оборонних можливостей країни, економічному зростанню, захисту гуманітарного простору держави, очищенню від корупції та налагодженню ефективної моделі управління.

Голова Проводу ВГО «Вільні Люди», народний депутат України Андрій Левус сказав: «Ми вітаємо сьогоднішнє рішення «БПП», «Народного фронту» та «Радикальної партії» відкинути популізм та підписатися під нашою об’єднавчою ініціативою і чекаємо на те, що до нас долучаться «Самопоміч» та «Батьківщина», які себе теж позиціонують як патріотичні сили в парламенті».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа