Патріоти Одеси проти фільмів мовою країни-агресора

У неділю 28 серпня представники громадських організацій «Всеукраїнський спротив» пікетували кінотеатр «Москва», який знаходиться в парку імені Горького. Активісти виступили проти того, що в цьому кінотеатрі демонструють фільми російською мовою. Патріоти вважають це неприпустимим і як мінімум не коректним по відношенню до наших воїнів, які щоденно гинуть на сході країни.

Ще кілька років тому медіа магнат і власник мережі кінотеатрів Артем Вознюк однозначно висловився з цього приводу, заявивши, що російська мова йому ближча, ніж державна і матірно вибатькував незгодних з ним. І нині один із його кінотеатрів носить «патріотичну» назву « Москва», змінювати яку він відмовляється.

«Що??? Що за ідіотизм??! Що значить українське майбутнє? Що за маячня??! Я живу у рідному місті, мої батьки, дідусі й бабусі говорять російською. Це моє місто!!! Ясно?!! Воювати буду за російську мову, якщо буде потрібно!!! Зрадники гребані», – написав Вознюк на своїй сторінці в Фейсбуці ще 2012 році.

Вочевидь, його погляди з тих пір не змінилися. І якщо чотири роки тому ще досить толерантні одесити висловлювали свій протест на спеціально створених у соцмережах сторінках Вконтакті й на Фейсбуці, то тепер вони перейшли до більш активного відстоювання своїх позицій.

Більше ста представників громадських організацій «Всеукраїнський спротив», до яких долучилися десятки небайдужих громадян, вирішили нагадати ділкам від кіно, що державною мовою у нашій країні є українська, а тому фільми іноземними мовами необхідно дублювати саме на ній. Українські патріоти вважають демонстрацію фільмів на російській мові зрадництвом і вимагають належної поваги до рідної мови. Якщо ж їхні заклики не будуть почуті, обіцяють повторити акцію біля всіх кінотеатрів даної мережі.

1 Пікетування кінотеатру «Москва»Пікетування кінотеатру “Москва”

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа