Парламент зобов’язаний проголосувати законопроект, який забороняє мобілізацію з родин, де вже є загиблі

Про це, під час Погоджувальної Ради, зазначила народний депутат, голова Комітету з питань охорони здоров’я  Ольга Богомолець.

«Завтра першим в порядку денному стоїть закон № 4482, який забороняє мобілізацію з тих родин, де є вже загиблих. Я з голосу намагатимуся внести правку в цей закон щодо того, аби можна було демобілізували тих мобілізованих, в родинах яких вже є загиблі. На жаль, на сьогодні, у нас є матері, які вже  втратили обох своїх синів. Тому, прошу всіх завтра підтримати цей законопроект», – зазначила парламентар.

Крім того, Ольга Богомолець звернулась з проханням підтримати постанову щодо щоденної хвилини мовчання з поіменним переліком тих, хто загинув в день напередодні. «Засідання ВР має починатися з хвилини мовчання, для того, аби люди пам’ятали, що в Україні зараз іде війна», – додала народний депутат.

«Важливим і вкрай актуальним є також законопроекту № 4484 “Про лікарські засоби” щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів. Прошу також депутатів усіх фракцій підтримати його, адже він дозволяє ламати систему фармацевтичної галузі, корупцію і монополію на цьому ринку», – зауважила Ольга Богомолець.

«Щодо проекту закону № 2820 “Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну”, то тут існує конфлікт між податками і палінням, між податками і алкоголем. І я би просили всіх зайняти виважену позицію економічного гуманізму, а не економічного прагматизму», – наголосила голова Комітету з питань охорони здоров’я.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа