Папа Франциск розглядає можливість своєї участі в розваленні Росії

popefranc

У Ватикані готуються до можливої поїздки Папи Римського Франциска до Російської Федерації. Державний секретар Ватикану П’єтро Паролін в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera, опублікованому у середу, 9 серпня, оголосив про свою поїздку до Москви. Під час цього візиту вивчатиметься можливість організації візиту Папи. Між іншим, Паролін зустрінеться з російським православним патріархом Кирилом I, де і йтиметься про можливий приїзд понтифіка.

“З Божою поміччю я сподіваюся зробити кроки у цьому напрямку”, – заявив Паролін, якого вважають другою найвпливовішою особою у Ватикані. Святий престол “особливою мірою” цікавиться Східною Європою, що зумовлено “багатими релігійними та культурними традиціями”, підкреслив очільник Римської курії.

Нагадаємо, після першого візиту Папи Івана Павла ІІ до Польщі розвалився Варшавський Блок. Після візиту того ж Папи Івана Павла ІІ до Києва і Львова, в Україні почалися зміни, які призвели до Помаранчевого Майдану. Щоправда, в обох випадках Папа під час візиту проповідував “Не бійтеся!”. Чи зможе так само проповідувати діючий Папа в Москві і Петербурзі?

За матеріялами uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа