Палата представників Конгресу США обговорила українські питання

us-ua

У Посольстві України в США відбулася зустріч Першого заступника Міністра закордонних справ Вадима Пристайка та Посла України в США Валерія Чалого з членами Палати представників Конгресу США – конгресменами-республіканцями Крісом Стюартом, Джимом Брайденстайном, Джеффом Фортенберрі і Кейтом Рофусом, а також конгресменом від демократичної партії Пітером Велчем.

Обговорено пріоритетні питання порядку денного українсько-американських відносин у контексті взаємодії з Конгресом США. Членам Палати представників надано інформацію щодо здійснюваних в Україні перетворень, а також актуальної ситуації на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму.

З українського боку висловлено вдячність конгресменам за підтримку ухвалених у попередні роки низки законодавчих актів щодо допомоги Україні у протидії російській агресії, а також наголошено на необхідності подальших практичних кроків світового співтовариства на чолі зі США у збільшенні тиску на РФ, як політичного, так і у вигляді фінансових й економічних санкцій.

Підкреслено також важливість посилення безпекової допомоги Україні з боку Сполучених Штатів, насамперед шляхом надання державі оборонних видів зброї, а також подальшої реалізації програм підтримки реформ. У цьому контексті зазначено, що Україна розраховує на збільшення обсягів та напрямів допомоги державі у федеральному бюджеті США поточного та наступних років.

Члени Конгресу США запевнили, що підтримка України і надалі залишатиметься важливим пріоритетом у їхній діяльності.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа