ПА НАТО готує оновлену відповідь на гібридну тактику Росії

pa_NATO

Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз, народні депутати Оксана Юринець, Ольга Бєлькова та Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко візьмуть участь у 64-й щорічній сесії ПА НАТО, яка проходитиме 17-18 листопада у місті Галіфакс (Канада).

За результатами пленарних засідань заплановано ухвалити низку резолюцій. Зокрема, щодо оновлення відповіді на гібридну тактику Росії та безпеки і співробітництва на крайній півночі.

Під час сесії учасники планують обговорити антизахідну програму Кремля та складність його гібридного інструментарію, що варіює від політичного втручання до застосування сили, цілеспрямованих вбивств, агресивного шпигунства, експорту злочинності та корупції, перетворення інформації на зброю, проведення кібератак і застосування економічного тиску.

Серед іншого, ПА НАТО має намір висловити стурбованість масштабами російського військового нарощування сил в Арктиці, включаючи модернізацію Північного флоту, створення військової інфраструктури по всьому регіону, розвиток системи обмеження/заборони доступу до певних зон (A2 / AD), значне збільшення діяльності повітряних та підводних суден на кордонах з Альянсом.

Отримано з поштової розсилки ВРУ Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 16 Nov 2018 09:48:42 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа