Оприлюднено результати ЗНО та ДПА, що робити далі учасникам?

ucoyao16 червня тестуванням з хімії завершено основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року. Hа засіданні експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти встновленно пороговий бал з трьох останніх предметів зовнішнього незалежного оцінювання – географії, фізики та хімії. Про це на прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія

«14, 16 і 22 червня відбулися засідання експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти, де визначено поріг «склав/не склав» з української мови і літератури – 24 бали, математики – 11 балів, іноземних мов – 14 балів, історії України – 27 балів, біології – 23 бали, російської мови – 26 балів, географії – 27 балів, фізики – 10 балів та хімії – 17 балів. Результати ЗНО з географії, фізики, хімії будуть розміщені на інформаційних сторінках 23 червня. Після оприлюднення результатів з усіх навчальних предметів основної сесії учасники тестування зможуть роздрукувати інформаційну картку з результатами тестувань», – повідомив Вадим Карандій. Порівняльну таблицю результатів ЗНО з різних предметів можна скачати тут: ЗНО-2017

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики, іспанської, німецької, французької, англійської, російської мов, історії України, біології розміщено на інформаційних сторінках. Окрім результатів, учасники тестування можуть ознайомитися з картками результатів і скан-копіями своїх бланків відповідей, які також розміщені на їхніх інформаційних сторінках.

Окрім цього, на сайті Українського центру оприлюднено таблиці переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів і таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівня навчальних досягнень за шкалою 1–12 балів.

Відомості державної підсумкової атестації, яка проходила у формі ЗНО, розміщено в електронних кабінетах керівників загальноосвітніх навчальних закладів, тому вони можуть видавати цьогорічним випускникам атестати про здобуття повної загальної середньої освіти.

У разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату учасник зовнішнього оцінювання може подати апеляційну заяву в письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти. Апеляційну заяву щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання можна подавати протягом 5 календарних днів із дня офіційного оголошення результатів. Учасники ЗНО, які подали апеляційні заяви на результати тестування, повинні повідомити про це керівника свого навчального закладу.

«Радимо попередньо завантажити скан-копію бланків відповідей та об’єктивно оцінити результат виконання тесту учасником. Щоб ознайомитися зі скан-копіями бланків відповідей, достатньо зайти на свою інформаційну сторінку та сформувати запит», – поінформував директор Українського центру.

Розгляд апеляційних заяв щодо результатів здійснює апеляційна комісія протягом п’ятнадцяти календарних днів з урахуванням дня її надходження. Учасники зовнішнього оцінювання можуть бути присутні на засіданні під час розгляду поданих ними апеляційних заяв. Інформацію про дату, час і місце проведення засідання апеляційної комісії, на якому розглядатимуть заяви щодо результатів, буде розміщено на веб-сайті Українського центру. Інформацію про результат розгляду апеляційної заяви буде розміщено на інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання не пізніше трьох робочих днів з дня прийняття рішення. Також буде надіслано витяг з протоколу засідання апеляційної комісії.

У поточному році додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання буде проведено з 3 до 12 липня. Розпочне її тестування з української мови і літератури, 4 липня пройде зовнішнє оцінювання з англійської та російської мов, 5 липня – з математики, 6 липня – з історії України; 7 липня – з біології, іспанської, німецької, французької мов; 10 липня – з географії; 11 липня – з фізики. Завершить додаткову сесію 12 липня тестування з хімії. Важливо зазначити, що тестування з російської, іспанської, німецької, французької мов буде розпочато о 14:00. Запрошення-перепустки для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання буде розміщено на інформаційних сторінках наприкінці червня. Результати додаткової сесії учасники ЗНО отримають до 18 липня.

Як і минулого року, Український центр оцінювання якості освіти долучено до проведення вступного випробування з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО для здобуття ступеня магістра за спеціальністю 081 «Право».

«Реєстрація вступників триватиме з 12 по 25 липня 2017 року. Її здійснюватиме приймальна комісія одного з вищих навчальних закладів, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі. Учасник вважається зареєстрованим після отримання екзаменаційного листка», – сказав Вадим Карандій.

Для кожного вступника, зареєстрованого для участі в єдиному фаховому випробуванні, на веб-сайті Українського центру буде створено інформаційну сторінку «Кабінет вступника», доступ до якої можливий за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, указаним у ньому.

Пункти тестування працюватимуть в обласних центрах (крім міст Донецьк і Луганськ), місті Київ, містах Слов’янськ, Маріуполь Донецької області та Сєвєродонецьк Луганської області.

Вступне випробування пройде о 10:00 год. 03 серпня 2017 року. Допуск учасників до пунктів тестування триватиме з 09:15 до 09:50.

Результати вступного випробування буде розміщено на інформаційних сторінках вступників «Кабінет вступника» 15 серпня 2017 року. Доступ до інформаційної сторінки – за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, указаним у ньому. Результати другої сесії буде розміщено 17 серпня 2017 року.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа