Олег Медуниця: Ініційована Юлією Тимошенко кампанія “повстання проти тарифів” є спецоперацією російських спецслужб

Ініційована лідером “Батьківщини” Юлією Тимошенко кампанія “повстання проти тарифів” є спецоперацією російських спецслужб з метою створити в Україні штучний сепаратизм і управлінський хаос.

medunПро це заявив народний депутат від “Народного фронту” Олег Медуниця, коментуючи затримання особи, яка давала хабаря посадовцю Львівської облради за розгляд питання про спеціальний економічний статус області і право місцевих рад встановлювати тарифи на комунальні послуги.

“Затримання цього хабародавця показує, як і для чого насправді організоване так зване “повстання проти тарифів” у місцевих радах. Це підривна спецоперація п’ятої колони, замовлена й проплачена ФСБ”, – наголосив він.

“Коли Тимошенко влітку закликала ради “збирати сесії” та “повстати проти тарифів” – всі думали, що це просто скандальний піар. Адже тарифи на тепло, електрику й газ не належать до повноважень місцевих рад. Конституція також не передбачає жодних “спеціальних економічних статусів” та договірних стосунків між Кабміном та областями. Усі подібні “рішення” є завідомо незаконними, юридично нікчемними, – їх ніхто й не збирався виконувати. Але такі рішення вже проголосовані на сесіях Закарпатської та інших обласних і районних рад. Це завуальований сепаратизм. Більше того, вже вдруге затримані люди, які платять реальні хабарі за такі цілком паперові, віртуальні рішення. Це явно щось більше, ніж просто піар Тимошенко”, – сказав Медуниця.

На його думку, реальними завданнями “повстання проти тарифів” є створення видимості масового сепаратизму в регіонах України для російської пропаганди та провокування управлінського хаосу в країні.

“Стимулюючи такі ініціативи в місцевих радах, ляльководи Тимошенко розкручують маховик “махновщини” за допомогою російської пропаганди. Як в Росії й по світу, так і всередині України – через “Інтер” та інші підконтрольні Кремлю телеканали”, – зазначив народний депутат.

“За цією спецоперацією Тимошенко однозначно стоїть її давній партнер Медведчук, який давно розкручує тему тотального “народовладдя” і непідкорення державній владі. Саме Медведчук вже два роки організує звернення й заяви місцевих депутатів про так звані “автономії” та “договірні стосунки”, реєструє фейкові “громади”. Все це вкупі з “тарифними протестами” має зумовити управлінський колапс в Україні, зруйнувати державу зсередини. Не вдалося зброєю, пробують через замовні заколоти у місцевих радах”, – наголосив Олег Медуниця.

Тому він вимагає від Служби безпеки України встановлення організаторів і співучасників дачі хабаря в Львівській обласній раді.

“СБУ має процесуально виявити реальні мотиви і зв’язки людей, яких підсилають давати хабарі за сепаратизм. Ясно, що йдеться не так про корупцію, як про змову з метою диверсії проти держави”, – резюмував Олег Медуниця.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа