Окупанти серйозно укріплюються в Красному Лучі

Як повідомляють очевидці, бойовики намагаються закріпитися в стратегічно важливому місті Красному Лучі. Вони вже встановили вогневі точки в житлових районах, намагаються зайняти природні височини. Встановили великий блокпост, на «Краснолуцькому перехресті» (на розвилці Красний Луч – Красний Кут), на дорозі Старобільськ – Донецьк, яка з’єднує Донецьк з Луганськом.

Також бойовики зайняли завод “Стандарт”. Зі слів місцевих жителів, ще з радянських часів підприємство належало до оборонної промисловості. На території заводу розгалужена система підземних комунікацій, що може стати значною проблемою для українських військових.

Також місцеві жителі повідомляють, що в одне з міст супутників Красного Луча – Міусинськ, вчора увійшла велика колона техніки, де вона і залишилася. Міусинськ знаходиться на природному пагорбі, який дасть перевагу при обороні.

Бойовики встановили великий блокпост, посилений танками і БТРами на перехресті біля Красного Лиману, Іванівки, Червоного Кута. Таким чином вони закріпилися на автодорозі Н-21 Старобільськ – Донецьк. Після того, як сили АТО звільнили Дебальцеве, Н-21 це єдина доступна для них кружна дорога, що сполучає Луганськ і Донецьк.

Очевидиці стверджують, що співробітники ДАІ які несли службу на цьому перехресті (територіально відносяться до Антрацитівського РВВС), активно допомагають бойовикам.

Нагадаємо завдяки успішним діям сил АТО, звільнені Дебальцеве та курган “Саур-Могила”. Таким чином, зв’язок між терористами з ЛНР і ДНР фактично вже розірваний, транспорти потраплятимуть під прямий вогонь української артилерії.

Джерело: informator

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа