Одещина. Сепаратист у рясі постав перед судом

horycvit3

За поданням громадських активістів прокуратура Білгород-Дністровського району Одеської області порушила кримінальну справу проти настоятеля Петро-Павлівського храму у селі Очеретянка Української Православної Церкви (Московського Патріархату) протоієрея Олексія Грека. А 16 березня тамтешній місьрайонний суд визнав священнослужителя винним у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України, – розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України.

horycvit4
Священика-сепаратиста засудили до 4 років позбавлення волі. Щоправда, потрапити у місця не надто віддалені полум’яному борцю з «київською фашистською хунтою» не доведеться. Враховуючи щире покаяння 44-річного сепаратиста у рясі, суд призначив покарання з випробувальним терміном,
Священик з амвона і на сторінках храмової газети «Одкровення», яку півроку розповсюджував у друкованому вигляді та в інтернетмережі, пророкував швидке «відродження єдиної Русі» і закликав прихожан вступати в «православні дружини» для боротьби з «антихристом в особі київської хунти». Один із номерів газети, яка, до речі, друкувалася з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела (Саввіна), ще зберігся в Інтернеті. За словами жителів села, де працював цей служитель культу, настоятель під час богослужінь ратував за відродження «русского міра».
Ще під час досудового слідства отець Олексій відбув «у справах» у Російську Федерацію. Тож там йому від погроз Президента України Петра Порошенка випікати сепаратизм гарячим залізом і не холодно й не жарко.
Сергій Горицвіт
На світлинах: сепаратист у рясі, скріншот газети священика-сепаратиста.
Фото із соціальних мереж.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа