Одеса розпочинає студенський рух проти “руского міра” в українських вузах

Одеська Всеукраїнська громадська організація «Студентська Свобода» розробила проект «Аlma mater проти вати». Він спрямований на виявлення та «знешкодження» у школах та вишах міста викладачів, які на своїх заняттях замість подачі матеріалу різними способами пропагують ідеї «рускава міра» і висловлюють свою відверту антиукраїнську позицію.

Юні свободівці наголошують: «Професія вчителя є досить відповідальною з огляду на «сіяти розумне, добре і вічне», саме тому пропаганду сепаратизму педагогами можна назвати тяжким злочином. На папері вже майже як рік існують перевірки викладачів на профпридатність, але в реальності це лише пусті умовності. У свою чергу ми ставимо перед собою задачу виставити на огляд громадськості «ватних» педагогів та всіма можливими способами домогтися заслуженого і абсолютно законного їх покарання».

На сторінці учасників кампанії «Аlma mater проти вати» у Фейсбуці активісти запросили студентів та школярів міста вміщувати тут свої відео- чи аудіо-докази про викладачів чи вчителів із антиукраїнською позицією. Імена викладачів – «ватників» будуть публіковані також і Вконтакті. «Після отримання доказів про викладачів активісти подбають про те, щоб вони з’явилися у співробітників СБУ, а їх самих піддадуть моральній обструкції та вимагатимуть їхнього звільнення», — заявив голова «Студентської свободи» Олександр Вінницький. Він переконаний, що такий метод стане дієвим в боротьбі проти ретрансляторів кремлівської маячні у навчальних закладах.

Одеса. Кампанія «Аlma mater проти вати»_html_7b800309

Реакція інтернетвидань проросійського спрямування на це була очікуваною. Вони враз виступили проти такого «стукацтва», а організаторів кампанії «Аlma mater проти вати» обізвали «хунвейбінами». Юні свободівці розцінили це як знак, що їхня акція влучила в ціль. Вони впевнені у її результативності.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа