Одеська міліція запобігла терактам та фейковим заворушенням

Прагнучи розчленувати Україну, російська пропаганда все ще не відмовилася від свого проекту «Новоросія», а за зразок «русского міра» продовжує представляти Одесу, яка навіть стала лідером за кількістю терактів і провокацій з боку сепаратистів, яких Кремль називає партизанами. Тож українським патріотам Одеси доводиться постійно вести боротьбу з диверсантами, пособниками терористів та ворожими інформаційними наскоками.

В ході антитерористичної операції 26 березня СБУ затримала трьох бойовиків. Один із них був учасником трагічних подій 2 травня минулого року і готував нові теракти у місті. У бойовиків вилучено вибуховий пристрій потужністю 500 г в тротиловому еквіваленті, 8 пістолетів, 3 гвинтівки зі снайперськими прицілами, патрони, а також антиукраїнські пропагандистські матеріали. Таку інформацію під час щоденного брифінгу оприлюднив спікер АТО полковник Андрій Лисенко.

Також у рамках розшуку осіб, причетних до терактів в Одесі, затримали двох активних учасників так званого «Антимайдану». Встановлено, що один із них підтримує контакти з прибічниками бандформувань «ДНР» і «ЛНР», а другий розповсюджував антиукраїнську пропаганду. Контррозвідка вилучила у цих бойовиків саморобну вибухівку.

Цього ж дня одеська міліція та місцева Служба безпеки затримали шістьох учасників зйомок фейкових відео про нібито погроми і протести у місті. Прес-служба управління МВС в Одеській області повідомила: «Працівники одеської міліції та СБУ запобігли провокації на вулиці Пастера, спрямованій на дестабілізацію ситуації у місті. За наявною оперативною інформацією, тут планувалося зняти черговий відеоролик з перекриттям вулиці та перевертанням автомобіля. Студентам, найнятим для масовки, організатори заплатили по 150 грн. Завдяки оперативним діям міліції дана провокація не відбулася».

На жаль, запобігти такій інсценівці, влаштованій 21 березня на вулиці Ільфа та Петрова, правоохоронцям не вдалося. Звістку про неї тоді миттєво підхопили російські ЗМІ, ілюструючи її світлинами і навіть відео. Там йшлося про те, що вранці вулицю перекрили антимайданівці, які тримали плакати з написами: «Одеса проти репресій», «Поверніть свободу слова», «Мирні зібрання – це право громадян». Одеські ЗМІ на цю приманку не клюнули, а тут же розповсюдили досить оперативне повідомлення міського управління міліції, що інформація про безпорядки – це фейк.

Управління МВС в Одеській області застерігає: «Звертаємося до всіх учасників подібних акцій, особливо до студентів, які, погоджуючись на участь у них за грошову винагороду, не розуміють, що стають співучасниками злочину. Ці дії розцінюються як замах на масові заворушення і, згідно ст. 294 КК України, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа