Ніч музеїв у Києві: музейно-мистецька акція «Гіркі сповіді»

У рамках проекту «Ніч у Музеї» і теми «Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване» Національний музей історії України у Другій світовій війні проведе музейно-мистецьку акцію «Гіркі сповіді».

У головній експозиції музею відбудеться театралізована екскурсія, під час якої «оживуть і розкажуть» свої життєві історії 12 учасників Другої світової війни. Серед них – загиблий у Майданеку греко-католицький священик Омелян Ковч, Праведниця народів світу Олександра Шулежко, дивом уцілілий під час розстрілу енкаведистами в Луцькій тюрмі оунівець Микола Куделя, загиблий оборонець Києва лейтенант Іван Баранник, малолітній працівник танкового заводу Дмитро Гнатюк та інші.

Усі історії – справжні й унікальні. Разом вони демонструють складний вимір України в роки світового зіткнення та доводять, що будь-яка війна – неприродний стан людини. Війна нещадно й назавжди ламає людські долі, безжально забирає право на життя.

У просторі виставкового проекту «Український Схід» відбудеться зустріч із воїнами та екскурсії.

Уперше в Києві презентуватиметься програма реабілітації дітей, які зазнали руйнівного впливу війни на Сході. Проект був створений з ініціативи психотерапевтів та громадської організації «Допомога дітям Героїв». Унікальним відображенням дитячого світу, обпаленого війною, та його відновлення є спеціальна експозиція музею – «Простір РаДіти».

Музичний супровід і перфоманси проекту забезпечуватимуть студенти Коледжу культури і мистецтв м. Києва.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа