Нелегальне переправлення людини через кордон з “чистими” документами – 25 тис. дол.

Прокуратурою Київської області спільно з працівниками ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, у рамках кримінального провадження зареєстрованого за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України, викрито групу осіб, які за грошову винагороду у розмірі 25 тисяч доларів США сприяли незаконному переправленню громадян через державний кордон.

Зловмисники підроблювали документи, що посвідчують особу, надавали поради, консультації та організовували особам безперешкодний перетин кордону через міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Чоловіків затримано під час передачі громадянину повного пакету документів, що посвідчує особу: свідоцтво про народження, паспорт громадянина України, ідентифікаційного номеру платника податків, паспорта для виїзду за кордон з відповідними візами.

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 (пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Також, прокуратурою направлено клопотання в суд про накладення арешту на майно підозрюваних та обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа