Назвали причину пожежі в Нотр-Дам де Парі

notredam

Пожежа в Нотр-Дам де Парі сталась, ймовірно, через роботи з реставрації будівлі. Про це повідомляє Cnews посилаючись на паризьких пожежників.

В ході реставрації навколо собору були споруджені конструкції, висота яких досягала 100 м. Зазначимо, що через пожежу в Соборі Паризької Богоматері звалився шпиль і повністю обвалився дах будівлі.

Натомість, мер Парижа Анн Ідальго в своєму Twitter написала, що пожежники намагаються впоратися з вогнем.

“У соборі Нотр-Дам в Парижі страшна пожежа. Пожежний департамент намагається впоратися з полум’ям. Ми разом з католицькою церквою Парижа. Я закликаю всіх не порушувати загорожу, встановлену в цілях безпеки”, – повідомила вона.

Повідомляється, що президент Франції Еммануель Макрон вирушить на місце пожежі Нотр-Дам де Парі. Він уже відреагував на пожежу в соборі і написав, що це стало ударом для цілої нації.

“Нотр-Дам де Парі у вогні. Хвилювання цілої нації, всіх католиків і для всіх французів. Як і всім нашим співвітчизникам, мені сьогодні сумно бачити, як ця частка нас горить”, – написав президент у Twitter.

У МВС Франції повідомили, що сильна пожежа, що охопила в понеділок собор Паризької Богоматері, не призвела до загибелі або поранення людей. Займання почалося вже після офіційного закриття собору для відвідування. Також було прийнято рішення евакуювати людей з острова Сіте.

Мер Парижа Емманюель Грегуар раніше заявляв, що застосування пожежної авіації при гасінні вогню виключається. Французькі ЗМІ повідомляють, що Макрон  прибув на місце пожежі. Як зазначається, за останніми даними, сила пожежі значно знизилася, стовп диму зник. Фасад збору і частина оточуючих його конструкцій встояли.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа