Національна ініціатива “Стоп Реванш” пікетувала телеканал ZiK

zikpiket

Портнов має давати не інтерв’ю на Телеканал ZIK, а покази в ГПУ. Стоп Реванш: активісти вимагають від телеканалу ZiK припинити трансляцію інтерв’ю Портнова

Телеканал ZiK транслює інтерв’ю за участі Андрія Портнова, екс-регіонала, що займався супроводом газових контрактів Тимошенко у Москві 2009 року, та юридичним оформленням диктатури Януковича.

Активісти Національна ініціатива “Стоп Реванш” зібрались під офісом ZiK, розгорнувши банер з вимогами протистояти відвертому реваншизму найодіозніших представників режиму Януковича.

“Як має реагувати українське суспільство, коли по телевізору показують колабораціоніста, товариша Віктора Медведчука, людину, яка наполягала на застосуванні сили проти учасників Революції Гідності?! Звісно, ми висловлюємо рішучий протест: по-перше, телеканалу ZiK за надання медіа-платформи для ретрансляції проросійської пропаганди Портнова, що переховується від українського правосуддя. По-друге, власне Портнову, якому вистачає нахабності говорити про те, як треба жити українцям. Це – спроба реваншу, якої ми не допустимо”, – зазначив Дмитро Гуменюк, учасник акції, керівник Штабу Вільні Люди.

За словами Serj Guepard, активіста, голови Київського Молодіжний Націоналістичний Конгрес – МНК, давно час очистити інформаційний простір України від мовлення ЗМІ, що транслюють проросійську пропаганду. “Телеканал ZiK сьогодні, у День Соборності України, не лише нехтує будь-якими моральними принципами, а й відверто показує українцям свою антиукраїнську позицію: транслює Портнова! А що завтра – дасть можливість Януковичу чи Путіну говорити про “об’єктивну реальність”?! Ми нагадуємо очевидне: триває війна. Інформаційне поле держави необхідно якомога швидше очистити від ворожих меседжів”, – говорить він.

Довідка: Портнов Андрій у 2005-2010 рр. керував юридичним департаментом передвиборчого штабу Юлії Тимошенко.

У серпні-вересні 2008 р. за дорученням Юлії Тимошенко працював над спільними з “Партією регіонів” законопроектами, що послаблювали владу президента Ющенка. У 2008 р. разом з юридичною командою не допустив проведення дострокових парламентських виборів. Займався супроводом газових контрактів у Москві в 2009 р..

2010 р. перейшов на роботу в адміністрацію президента Віктора Януковича. Після Євромайдану виїхав з України, переховується від правосуддя в РФ і працює в “Газпромі”.

Відкрито заявляв, що товаришує і радиться із В.Медведчуком. В часи правління В.Януковича архітектор рішення Конституційного суду про повернення Януковичу повноважень Кучми – відновлення в дії Конституції 1996 року. Під час Революції гідності один із тих хто постійно наполягав на силовому рішення протистояння та контролював судову систему в контексті переслідування учасників акцій протесту. До тепер багато висуванців Портнова працюють в судові системі України.

zikpiket2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа