НАТО пропонує конкретні заходи у протистоянні гібридним операціям Кремля

Британський парламентар Лорд Джоплінг у своїй доповіді під час засідання ПА НАТО, 9 сесія яка проходить у м. Галіфакс у Канаді, запропонував низку конкретних пропозицій щодо посилення реакції євроатлантичної спільноти на гібридні операції Кремля. Про це, на своїй сторінці у Facebook, написала Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат  Ірина Фріз.

Головними пропозиціями для країн членів НАТО, які були виголошені у доповіді, на думку Ірини Фріз, є: освітня політика, оскільки стійке, патріотичне суспільство є першою лінією оборони; посилення узгодженості та координації дій в рамках НАТО; підвищення стратегічної обізнаності між країнами членами-НАТО, з метою посилення зв’язків та координації дій спецпідрозділів серед країн-членів НАТО; боротьба з фейковими новинами та пропагандою; боротьба з дезінформацією та її російськими носіями; кіберзахист та інші.

Ірини Фріз також зазначила, що доповідач звернув увагу на необхідність продовжувати зусилля, спрямовані на диверсифікацію імпорту енергоносіїв та сприяння енергоефективності, в тому числі, шляхом впровадження бачення Енергетичного Союзу ЄС.

За словами Голови української делегації, Лорд Джоплінг у своїй доповіді також наголосив: “Щоб обмежити простір для російської гібридної війни, необхідно вирішити проблему “сірих зон” у Східній Європі. Залишаючи східноєвропейські країни в невизначеному становищі, це причина для подальшої російської агресії та напружених стосунків із Заходом”.

“Грузія, Україна та Молдова, а також країни Західних Балкан, повинні мати чітку перспективу членства як в НАТО, так і в ЄС. Їхнє приєднання має базуватися виключно на їх запровадженні критеріїв членства”, – процитувала слова лорда Джоплінга Ірина Фріз.

Джерело: розсилка ВРУ Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Sun, 18 Nov 2018 10:30:17 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа