Наш Крим: неросійські історії українського півострова

Анонс

Презентація збірки «Наш Крим: неросійські історії українського півострова»

до Дня Автономної Республіки Крим

Місце: Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ»

(вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ)

Час: 20 січня, 10:00

Учасники:

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович

Радник Міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна

Історик Гульнара Бекірова

Історик Богдан Короленко

Модератор – упорядник книги, історик і журналіст Сергій Громенко

Наш Крим

20 січня – День Автономної Республіки Крим. У цей день, у 1991 році на першому в СРСР легітимному місцевому референдумі населення висловилося за відновлення автономного статусу півострова, і вже 12 лютого Крим отримав автономію у складі радянської України. В цей день важливо нагадати саме про український статус кримської автономії, а також звернути увагу на спроби Росії маніпулювати історією півострова для виправдання анексії Криму.

Презентація публіцистичної збірки «Наш Крим: неросійські історії українського півострова» – це один із кроків, спрямованих на боротьбу з російською пропагандою в українському інформаційному просторі.

«В умовах відсутності юридичних аргументів, що виправдовували би агресивну політику Росії, Кремлю нічого не залишається, як вдаватися до пошуку «історичних прав» на Крим. А оскільки вони здебільшого представляють собою перекручення та фальсифікації минулого півострова, надзвичайно важливо у популярній формі донести до читачів справжні сторінки кримської історії. Розв’язати це завдання і покликана наша збірка», – зазначає Сергій Громенко.

Історія Криму відрізняється від старанно вилизаного і активно поширюваного російського міфу про «КримНаш». Минуле півострова є набагато складнішим, ніж це малюють кремлівські пропагандисти. В ньому є світлі та темні сторінки, злети й падіння, взаємна ворожнеча і взаємодопомога тамтешніх народів. Захист Севастополя, міжвоєнне двадцятиліття, голод на півострові, бандерівці в Криму під час Другої світової, депортація кримських татар – про це все і багато іншого дізнайтеся у збірнику «Наш Крим».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа