Народна дипломатія для підтримки Австралією України

7 і 9 серпня 2017 р. в Канберрі та 1 і 10 серпня 2017 р. у Мельбурні Австралія, Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій мав робочі зустрічі з австралійськими урядовими високопосадовцями, щоб обговорити питання, пов’язані з подальшою підтримкою України та забезпеченням миру і стабільності в світі.
Президент СКУ подякував Австралії за підтримку України в боротьбі з гібридною війною Російської Федерації, відзначивши зокрема надання зимового обмундирування для українських збройних сил, курси з підвищення кваліфікації для українських офіцерів та санкції проти Російської Федерації. Він також подякував Австралії за визнання Голодомору геноцидом українського народу.
Евген Чолій закликав Австралію до подальшої підтримки України в захисті своєї територіальної цілісності та акцентував, що одночасно з захистом своїх кордонів Україна активно реформується, модернізується, поборює корупцію та має великі можливості для економічного розвитку.
Президент СКУ заохочував, щоб Прем’єр-міністр Австралії відвідав Україну.
Рівнож Евген Чолій наголосив на важливості активної Парламентської групи Австралія-Україна та щоб її Голова відвідав Україну.
Окремо Президент СКУ наголосив, що трагічне знищення літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 є явним свідченням загрози російського імперіалізму для глобального миру і безпеки.
У зустрічах разом з Президентом СКУ взяв участь Генеральний секретар СКУ та Голова Союзу українських організацій у Австралії Стефан Романів. Посол України в Австралії Микола Кулініч також узяв участь у зустрічах у Канберрі.
“Світовий Конґрес Українців закликає Австралію і далі підтримувати Україну, яка зупиняє просування російської агресії на Захід,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Список осіб, з якими зустрівся Президент СКУ:
Аткінсон Брюс, Президент Законодавчої ради Вікторії

AtkinsonЗліва направо: С. Романів, Б. Аткінсон, Е. Чолій та К. Брукс

Білик Катрина, Сенатор, Заступник Голови Парламентської групи Австралія-Україна

BilykЗліва направо: М. Кулініч,  Е. Чолій, К. Білик та С. Романів

Брукс Колін, Спікер Законодавчої асамблеї Вікторії
Гансен Мюррей, Голова штабу, Офіс Міністра закордонних справ Австралії
Крютер Кріс, Депутат Парламенту, Голова парламентської групи Австралія-Україна та Голова Підкомітету з питань закордонних справ та допомоги

CrewtherЗліва направо: С. Романів, Е. Чолій, К. Крютер та М. Кулініч
Mеґі Кевін, Асистент Секретаря Відділу з питань Північної, Південної та Східної Європи, Департамент закордонних справ і торгівлі Австралії
Скотт Робін, Міністр фінансів та багатокультурності Вікторії

ScottЗліва направо: С. Романів, Р. Скотт та Е. Чолій
Сезілья Зед, Сенатор, Асистент Міністра соціальної служби і багатокультурності Австралії (від імені Прем’єр-міністра Австралії)

SeseljaЗліва направо: С. Романів, З. Сезілья, Е. Чолій та М. Кулініч
Сміт Тоні, Спікер Палати Представників Австралії

Smith

Зліва направо: Е. Чолій, Т. Сміт, С. Романів та М. Кулініч

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа