Напередодні голосування про санкції в Конґресі США Україна працювала з конґресменами

vomak

Посол України в США Валерій Чалий провів зустріч з членом Конгресового українського кокусу, конгресменом-республіканцем від штату Арканзас Стівеном Вомаком.

Валерій Чалий ознайомив конгресмена з поточною ситуацією на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в Криму. Наголосивши на важливості подальшої допомоги нашій державі з боку США, насамперед безпекової, для протистояння російській агресії, Посол України звернувся до конгресмена, котрий є членом Комітету з питань асигнувань Палати представників, з проханням сприяти посиленню програм допомоги Україні у бюджеті США 2018 року.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено перспективам розвитку співпраці між Верховною Радою України та Конгресом США, зокрема у рамках програм, що здійснюються під егідою Комісії Палати представників “Партнерство за демократію”, до якої нещодавно долучився конгресмен Вомак. Йшлося, зокрема, про можливості для залучення наявних у рамках Комісії механізмів міжпарламентської співпраці у контексті реалізації “Меморандуму про співробітництво між Верховною Радою України та Конгресом США”, підписаного у червні 2017 року.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа