Найбільше легалізацію вільного придбання вогнепальної зброї підтримують мешканці Києва та Дніпра

Легалізацію вільного придбання вогнепальної зброї найбільше хочуть кияни та дніпряни – такі дані соціологічного дослідження, проведеного у Києві, Дніпрі, Харкові, Львові та Одесі центром досліджень та комунікацій «Active Group» у рамках проекту «Міський омнібус».

Мешканці п’яти мегаполісів давали відповіді на запитання «Чи підтримуєте ви легалізацію вільного придбання вогнепальної зброї?».
Оскільки у всіх містах кількість противників легалізації була більшою, ніж кількість прихильників, найвищим результатом вважається той, де різниця між зазначеними показниками виявилась найменшою.

zag-04-zbr-300x223Першим за рівнем підтримки легалізації вільного придбання зброї став Київ (-25,7%). На другому місці опинився Дніпро (-36,8%). Третє місце посіли львів’яни (-41,4%), а четверте – одесити (-49,6%). Найменше легалізації вільного придбання зброї хочуть у Харкові (-49,7%).

Водночас на запитання «Як ви вважаєте, держава може гарантувати вашу фізичну безпеку в повній мірі?» різниця між позитивними і негативними відповідями є значно більшою.

zag-04-derg-300x226Найбільше у спроможність держави гарантувати безпеку вірять у Дніпрі (10,8%). При цьому не вірять 87,9% дніпрян. Серед киян довіряють державі 9% опитаних, а 87,9%  –  не довіряють. У Харкові, Львові та Одесі кількість тих, хто вірить у захист з боку держави, знаходиться у межах 3,3-3,8%, а кількість респондентів, що відповіли «ні» також приблизно однакова (між 90,6% та 94,6%).

Дослідження проводилось у Києві, Львові, Харкові, Одесі та Дніпрі у рамках щомісячного проекту «Міський омнібус». В кожному місті опитано не менше 1660 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,5%.

Довідка

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні  2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Джерело: activegroup

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа