Начерк настроїв сучасної Москви: маси проти Новоросії, влада проти України

До моєї ватної московської тітоньки вчора завітали жебраки з “Новоросії”.
Та, втім, не до однієї неї.
Дві постаті чоловічого та жіночого роду дуже порепаної зовнішньості з опухлими пиками здійняли галас на її сьомому поверсі, бо дзвонили від зачиненої двері біля ліфту до всіх квартир одночасно. Як вони взагалі пройшли повз кодовий замок та конс’ержа на вході до під’їзду, так і залишилося таємницею.
Справа була ввечері, всі були вдома, так що з шости хат всі повилітали, як на пожежу.
Ну, що сказати?
Репертуар прибульців “з маленької, але незалежної республіки” (так і сказали, але виключно російською мовою) відносно “київської хунти” та “клятих жи@обен@ер” не мав у тіткиних сусідів ніякого успіху. Чоловіки обклали їх матюками та порадили повертатися додому – самостійно воювати з хо@лами за свою землю. Жінки їх палко підтримали, додавши, що саме через “ось таких волоцюг” в Росії вирісли ціни та немає роботи б̶і̶л̶и̶м̶ ̶л̶ю̶д̶я̶м, бо ж тут усякі “понаїхали”. Грошей не дав ніхто.
Але апофеозом зустічі двох “братніх” народів став виступ моєї тітки, у якої під час цього жвавого діалогу виникало все більше сумнівів в автентичності цих біглих “новоросів”. Коротше, вона звернулася до них українською (яку зазвичай робить вигляд, що не знає). Одразу настала повна тиша, і на неї з однаковим подивом витріщилися як її сусіди, так і прибульці. Тітка, звичайно, одразу зрозуміла, що ці жебраки такі ж “новороси”, як вона співачка. Але пацієнти пійшли у наступ, зробивши нахабну заяву, що-де у “їхньому рідному Шахтарську” української мови не було зроду-віку, тож вони її і не знають та знати не бажають. Дарма вони це сказали…
Справа у тому, що моя тітка в молоді роки досить тривалий час працювала лікарем у пенітенціарній системі на Харківщині та на Донеччині. Тож вільно володіє не лише місцевим суржиком, але й тюремним жаргоном. За допомогою якого і виперла остаточно з під’їзду (за участі дужих чоловіків, зрозуміло) самозванців.
А сьогодні до неї вже заходив місцевий участковий. Перевірити громадянство з реєстрацією та запитати про наявність рідних в Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа