НАБУ викрило на хабарі у майже 3 млн грн ректора Національного авіаційного університету

Детективами Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці з Головним відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у м. Києві та Київській області під час отримання неправомірної вигоди (хабара) було затримано тимчасово виконуючого обов’язки Ректора Національного авіаційного університету.
Він вимагав 5 млн грн та додатково 50 тис доларів США за подальше невчинення перешкод у поновленні на посадах за рішенням суду колишніх працівників університету та підписання наказів про їх призначення.
У п’ятницю, 26 серпня, т.в.о. ректора отримав через посередника частину суми у розмірі близько 3 мільйонів гривень (100 тис євро) за підписання наказу про поновлення на посаді в НАУ одного з професорів.
Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа