НАБУ почало розслідування на підставі заяви колишнього замначальника СБУ

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування на підставі заяви Віктора Трепака. У понеділок, 30 травня, відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Водночас необхідно зазначити, що публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ В.Трепака позбавила Бюро певних оперативних можливостей. Також викликає подив той факт, що про відповідну заяву та наявні у нього документи В.Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ.

Ми розуміємо високий інтерес до розслідувань детективів Антикорупційного бюро з боку громадськості та ЗМІ. Втім, Бюро продовжує наголошувати на тому, що зайва публічність може зашкодити викриттю корупційних правопорушень та притягненню винних до відповідальності.

Тож закликаємо осіб, які дійсно бажають сприяти розкриттю корупційних схем, спочатку звертатися до Бюро, а не до представників ЗМІ чи громадськості.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа