НАБУ оприлюднило відео затримання посадовця податкової інспекції одного з районів Києва 27 липня 2016 року

nabu-logoПропонуємо Вашій увазі відео затримання посадовця податкової інспекції одного з районів Києва 27 липня 2016 року.
Посилання на відео http://nabu.us11.list-manage1.com/track/click?u=ba3db60667e40401cc15344e4&id=ac8de63200&e=2d5b24a293
За версією слідства, підозрюваний у змові з групою осіб вимагав 36 тис. доларів США від підприємця міста Києва, і отримав частину вказаної суми, а саме 10 тис. доларів США за вчинення на його користь дій, направлених на повернення вилучених раніше грошових коштів без їх конфіскації.

Звертаємо увагу, що гроші на відео (1,7 млн. грн., 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро та 270 тис. доларів США) не є предметом хабара. Їх було вилучено із сейфу в робочому кабінеті посадовця під час проведення обшуку. Джерела походження коштів перевіряються.

Нагадуємо 27 липня 2016 року детективи НАБУ спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокурорів САП в результаті серії обшуків затримали двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів м.Києва – слідчого та начальника слідчого управління фінансових розслідувань, а також адвоката, який виконував роль посередника.

У відповідь на інформацію, поширену сьогодні у ЗМІ, що вилучені кошти є нібито речовими доказами у провадженні, який вів слідчий податкової, наголошуємо, що згідно п.21 “Порядку зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов’язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів від 19.11.2012р., речові докази у вигляді готівки у національній валюті України або іноземній валюті мають передаватися для зберігання уповноваженому банку, що обслуговує орган, у складі якого функціонує слідчий підрозділ (далі – уповноважений банк). У разі коли готівка у національній валюті України чи іноземній валюті не містить слідів кримінального правопорушення, валютні кошти зараховуються на спеціально визначені для цієї мети депозитні рахунки (далі – депозитний рахунок) уповноваженого банку.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа