На Житомирщині затримали депутата райради, який за хабар хотів «домовитися» з поліцією про видобуток бурштину

1,6 тисяч доларів США пропонував депутат Олевської районної ради керівнику обласного управління захисту економіки Нацполіції за його “лояльне відношення”. Затримали зловмисника під час спроби підкупу поліцейського.

111

Щоб організувати безперешкодну “бурштинову діяльність”, депутат Олевської районної ради вирішив “домовитися” з правоохоронцями. Він звернувся із даною пропозицією до керівника обласного управління захисту економіки Нацполіції.

Депутат запропонував полковнику поліції 1,6 тисяч доларів США за “лояльне відношення” до роботи старателів. Зокрема, за не реагування незаконного видобутку бурштину, приховування даних фактів та подальше уникнення відповідальності за це.

Керівник підрозділу повідомив органи прокуратури про пропонування йому неправомірної вигоду за “кришування” протиправної діяльності. Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

У межах провадження, правоохоронці задокументували злочинні дії представника влади.

20 червня, працівники Управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції, обласного управління Служби Безпеки України та слідчі військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України затримали депутата райради в службовому кабінеті полковника поліції. Правоохоронці вилучили гроші, які запропоновані у якості хабара, як речовий доказ у справі.

Правопорушника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа