На показ фільму «Євромайдан SOS. Право на гідність» та панельну дискусію завітають лідери 30 найпотужніших російських правозахисних організацій

У понеділок, 1 червня, о 19.00 в кінотеатрі «Кінопанорама» (м. Київ, вул. Шота Руставелі, 19, велика зала) відбудеться показ документального фільму «Євромайдан SOSПраво на гідність» та панельна дискусія «Від в’язнів Банкової – до в’язнів Кремля. Шляхи до свободи або #LetMyPeopleGo». Ідея створення фільму належить режисерці Світлані Ліщинській, і до її реалізації долучились на волонтерських засадах оператори та продакшн-студія Activ Vision.

 

Російські правозахисники прибудуть в Київ на конференцію «Діалог правозахисників Росії та України заради миру та прав людини». Спільно із українськими колегами вони спробують налагодити співпрацю в найбільш критичних питаннях, що виникають у зв’язку із збройним конфліктом на Донбасі. Зокрема, щодо пошуку зниклих безвісти, ідентифікації тіл та звільнення заручників. Захід є закритим для журналістів. Проте, російські правозахисники радо погодились відвідати показ документального фільму «Євромайдан SOS. Право на гідність» та взяти участь у панельній дискусії «Від в’язнів Банкової – до в’язнів Кремля. Шляхи до свободи або #LetMyPeopleGo».

 

Як зараз живеться  останньому ліберальному «острівцю» Росії? Чому це стосується і нас? Як можна працювати із клеймом “іноземних агентів”? Ці та безліч інших питань виникає під час cпілкування із російськими правозахисниками. Не пропустіть нагоду  поставити їх перед показом фільму та під час дискусії, і зрозуміти, що ж насправді там відбувається.

 

Говорити будемо про Майдан, про розслідування злочинів, про те, що за рік ми на заміну в’язнів Банкової отримали в’язнів Кремля. Що робити далі? Чим конкретно ми можемо допомогти? Як в подальшому синхронізувати дії?

 

Модератор дискусії: Іванна Коберник – журналістка, телеведуча.

 

Учасники дискусії:

Олександра Матвійчук – координатор Євромайдан SOS, голова правління Центру Громадянських Свобод,

Соня Кошкіна – журналіст, головний редактор інтернет видання «Лівий Берег»,

Юрій Яценко – колишній політичний в’язень у РФ, спікер кампанії #LetMyPeopleGo,

Зоя Свєтова – російська правозахисниця,  член Громадської спостережної комісії Москви,

Світлана Ганушкіна – російська правозахисниця, голова комітету «Гражданское содействие»,

Тамара Кліх – матір українського політичного в’язня у РФ Станіслава Кліха,

Олена Карпюк – дружина українського політичного в’язня у РФ Миколи Карпюка,

Віталій Титич – адвокат родин Небесної Сотні.

 

Вхід вільний.

Сторінка події у FBhttps://www.facebook.com/events/1610085829233815/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа