На лінії розмежування затриманий озброєний російський громадянин

18c306208e1527c0a5ba9f1ea7bc6678-wide-big-1

У Луганській області на лінії розмежування оперативна група ВСУ затримала бойовика «ЛНР», громадянина Росії Андрія Косяка.

Косяк був у складі озброєної групи бойовиків з пов’язками СЦКК, які під прикриттям проведення робіт з розмінування здійснювали розвідку залишених позицій ВСУ біля КПВВ «Золоте». Про це повідомляє Українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі.

У Косяка, 1978 року народження, було вилучено зброю та боєприпаси. «Цей громадянин підозрюється правоохоронними органами України в скоєнні у 2010 році тяжкого злочину відповідно до статті 115 КК України», — наголошується в повідомленні.

qJFlqF7WfsauKLahfSZhKHwxdfj0w3VxZEhNLoEf

Судячи з вилучених документів Косяк народився в Алчевську Луганської області, а російський паспорт отримав в лютому 2020 року.

Тим часом ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник зажадав звільнити затриманого «представника ЛНР» в Спільній центрі з контролю і координації режиму припинення вогню.

«До часу звільнення нашого представника в СЦКК продовжувати повноцінний діалог в рамках Мінського формату вважаю безглуздим. Ми негайно вимагаємо звільнити представника ЛНР в СЦКК, а від СММ ОБСЄ та інших міжнародних організацій дати відповідну оцінку провокаційним діям Києва, які ми схильні вважати актом тероризму», — заявив Пасічник. Він виклав свою версію подій, в результаті яких українськими військовими був затриманий бойовик «ЛНР», повідомляє терористичний ресурс ЛИЦ.

eomCtLpAqs6iRrHoMxmY2VMGv3yAIM00e0dMao8V

Пасічник стверджує, що «застосували зброю, напали на беззахисного офіцера« ЛНР» і захопили його в полон». Він також заявив, що за кілька годин до інциденту ВСУ нібито відкрили вогонь по школі селища Золоте-5, «знову пошкодивши скло».

Джерело: informator.media

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа