На Донбасі з’явилися партизани

7 червня волонтери що займаються  прослуховуванням закритих каналів #Zello, в яких терористи та їхні посібники обмінюються оперативною інформацією, повідомили, що на трасі Харків – Ростов (в радянський час магістраль носила номер 13), з’явилася невідома група людей, що здійснюють партизанську діяльність проти бойовиків #ДНР. Посібники терористів панікують, бо тільки за цей день через дії маневреної групи партизан вони втратили 5 бойовиків.

Разом з цим, відзначається, що партизанської діяльністю займаються скоріш за все місцеві, бо дії групи нападників на блокпости ДНР добре злагоджені на місцевості (що не характерно для не місцевих) і відбуваються без втрат серед нападників. Тактика дій партизанської групи також не властива регулярним і новоутвореним формуванням Нацгвардії, # ПС і загонів територіальної оборони.

Ми й раніше зустрічали факти, коли сепаратисти скаржилися в каналах Zello на зникнення своїх людей в окупованих районах, часто це списували на дії спецслужб, але провівши аналіз отриманих повідомлень від місцевих жителів і волонтерів на Сході України, ми прийшли до висновку, що на Донбасі починають діяти самостійні партизанські осередки, які ведуть боротьбу з терористами і сепаратистами. Очевидно, це відбувається не від великої любові до України і не під патріотичними закликами, а на побутовому рівні. Оскільки постійне збільшення фактів репресій і мародерства по відношенні до місцевого населення з боку кадировськіх та інших проросійських бойовиків спричинило відповідну реакцію.

Цей прецедент породжує новий виток в історії протистояння на Донбасі. Просимо всіх місцевих жителів повідомляти інформацію про факти партизанських дій проти терористів ДНР. Ці відомості також ляжуть в основу хронології подій визвольної війни проти проросійських окупантів.

Roman Burko
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа