МВФ позичив грошей у Польщі

На фото: директорка МВФ Крістін Лагард і Міністр фінансів Польщі Яцек Ростовський

Польща надасть Міжнародному валютному фонду шість мільярдів євро в кредит. Про це заявив міністр фінансів країни Яцек Ростовський в ефірі польського радіо RMF FM, пише lb.ua. Відповідні кошти будуть виділені з резервів Нацбанку Польщі та надано в кілька траншів. Якщо економічне становище країни погіршиться, видача кредиту буде припинена. Польща опинилася в числі інших країн, які отримували раніше кредити від МВФ, до яких керівництво ЄС звернулося по допомогу. У січні МВФ ухвалила надання Варшаві кредитної лінії у розмірі 30 мільярдів євро строком на два роки, але польські чиновники пообіцяли брати ці кошти лише в разі крайньої необхідності.

Нагадаємо, нещодавно парламент Нідерландів схвалив більшістю голосів пропозицію надати Міжнародному валютному фонду (МВФ) додаткові кошти в рамках програми з виведення Європи з боргової кризи.  Також Євросоюз звернеться за кредитною підтримкою до Великобританії, у якої попросить 25 мільярдів фунтів стерлінгів (30,9 мільярда євро) в борг. За підсумками чергового саміту ЄС на початку грудня стало відомо, що країни Євросоюзу вирішили надати МВФ додатково 200 мільярдів євро для допомоги країнам з високим рівнем державного боргу.

Нагадаємо борг України перед МВФ станом на листопад 2011 року становив 14, 25 мільярдів доларів.  Україна посідає третє місце за сумою боргу перед МВФ після Греції та Румунії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа