МВФ: найшвидше зростання економіки очікує найбіднішу країну

Фото: korrespondent.net

МВФ оприлюднено прогноз щодо  зростання економіки в 2012 році. Відповідно до нього, найшвидше зростання економіки в єврозоні очікує найбіднішу країну Європи –  Косово. Згідно з документом, ВВП країни зросте на 4%.

В єврозону входять 17 держав Євросоюзу, офіційною валютою яких є євро. Чорногорія і Косово також використовують євро як офіційну валюту.

За словами лідера команди МВФ Йоханнеса Віганда, який відвідав Косово, самопроголошена держава за розмірами невелика і ізольована від глобальних фінансових ринків, тому не страждає від кризи.

Доходи косовського бюджету на 2011 рік були заплановані на рівні 1 мільярду і 264 мільйонів євро, тоді як заплановані витрати – 1  мільярд і 434 мільйони.

Нагадаємо, Косово залишається зоною підвищеного ризику в регіонах. Лише 2 грудня  сторони-суперники домовилися про спільне управління контрольно-пропускними пунктами на півночі Косова. До цього ситуація на півночі Косово загострилася в середині вересня, коли косовські албанці в односторонньому порядку розмістили своїх митників і поліцейських на КПП “Ярині” і “Брняк”. Наприкінці липня влада Косово намагалися захопити обидва КПП за допомогою спецпідрозділів поліції. З тих пір косовські серби на знак протесту почали встановлювати барикади на півночі Косово, поруч з кордоном.

За матеріалами Росбалт.ru, lb.ua, srpska.ru

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа